Necronomicon Bölüm 3

 BÖLÜM 3 (Kitabın Sırrı)


Yıkım 1352 yılında şeytana hizmet eden bir grup Baş Rahibin tüm kötülükleri içinde barındıran bir kitabı yazmaya karar vermeleriyle başlamıştı. 8 kişilik baş rahip grubu dünyanın her yerinden toplattıkları karabüyücüleri ve karanlık hizmetkarlarının bildikleri tüm büyüleri bu kitaba geçirmiş ve onların kanlarıyla sayfaları yazmaya başlamışlardı. Yazdıkları her sayfada kitap sanki canlanırcasına tepki veriyor için de barındırdığı kötülük kapağına işleniyordu.

Cehennemin en kötü iblislerini çağırmaktan, canlı bir bedenin karanlık tarafa geçmesine, iblislere hükmetmekten, Ölüleri diriltmeye kadar tüm kötülüklerin yazıldığı bu kitaba necronomicon denildi. Necronomicon yazılmaya devam ettikce gücü artmaya devam ediyordu. Kitap artık onu yazanlara ve elinde tutanlara seslenmeye başlamıştı.  Baş rahipler kitabın giderek artan gücünden korkmaya başlamışlardı.  Kitabı yazmayı durdurarak onu bir odaya kilitlemeye karar vermişlerdi. Ve günde 8 kez her rahip sırayla giderek kitabı kontrol ediyordu. Günlerce hatta haftalarca düzenli olarak kitabı kontrol altında tuttular. Taki bir gün tapınak koridorunda kitabı kontrol etmeye giden rahiplerden birine kitap seslenene kadar.

            BaşRahip duyduğu seslerle hipnotize olmuşçasına kitabın yanına doğru ilerledi. kapının kilidini açarak içeri girdi. Kitaptan gelen sesler yükseliyor ve rahibe kapağı açarak okumasını söylüyordu. Kitap onu o kadar etkisi altına almıştıki tüm söylediklerini yapıyordu. Kitabın kapağını usulca açar açmaz sayfalar sanki rüzgarda savrulurcasını ilerlemeye  başladı. Durduğunda okumasını istediği sayfayı kitap çoktan seçmişti.

            Başrahip okumaya başladıkça arkasında beliren karartı giderek büyüyordu.  Son satırları okumasıyla birlikte başrahip kendine geldi, yaptığı hatayı anlayarak tam arkasını döndüğünde karanlık iblisin saldırısıyla kitabın üzerine düştü, yüzü parçalanmış rahibin kanı kitaba akıyor akan her damla kitaba yeni bir sayfa olarak yazılıyordu. Kitap kendini tamamlıyordu.

            Baş rahiplerden birinin kitabın önünde ölü bulunmasıyla korkuları artan diğer başrahipler toplanarak bir karar almışlardı. Kitabın gücü kendileri dahil tüm insanlık için çok tehlikeliydi. daha önce defalarca denemelerine ragmen sayfaları yırtılmıyor silinmiyor yada yakılamıyordu. Kitabı yok etmek mümkün değildi, Bunun üzerine son bir sayfa daha eklemeye karar verdiler.  Son bir ayinle kitaba ekledikleri son sayfa tüm karabüyüleri ve kitabın gücünü azaltacak yeni satırlardı. Kim kitabın etkisine girer ve okumaya başlarsa son sayfa okunduğunda etkiden kurtulmasını sağlayacak bir sayfa. Ölülerin kitabı necronomicon’un bu son sayfayı istemediği belliydi. Yıllarca kitap son sayfa sayesinde dengede tutuldu.  Taki başrahiplerden birisi son sayfayı çalana kadar.

(Üçüncü Bölüm Sonu)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Necronomicon Bölüm 1

Necronomicon Bölüm 2