Necronomicon Bölüm 1

 

BÖLÜM 1 (Kaçış)


Koşmaya devam ederken, yaklaştıklarını hissediyor du. Ağaçların arasından karanlıkta izini kaybettirmeye çalışırken, Bir yandan kitaptan gelen seslere karşı koymaya çalışıyor bir yandan peşindekileri atlatmaya çalışıyordu. Ormanın derinliklerine doğru ilerlemeye devam etti, hava kararmaya başladıkça kitaptan gelen sesler yükseliyor, peşindekiler ise daha fazla yakınlaşıyordu. Artık yakalanması an meselesiydi. Yorulmaya başlamıştı, koşmaya devam ederken ayağının ağaç köküne takılmasıyla yere kapaklandı, Birkaç metre ilerisine düşen kitabın sayfaları açılmış yaprakları dağılmıştı. Kitaptan gelen sesleri daha net duyuyordu dizlerinin üzerine çökerek arkasına baktı yaklaşan süliyetleri görür gibiydi. Zaman kalmadı tek çare kitaba kulak vermek diyerek kitaba doğru hamle yaptı, Sayfaları karıştırmaya başlarken kendi kendine mırıldanıyordu ‘’Nerde bu nerde’’. Sayfalarını hızlıca karıştırdığı esnada ‘’işte burda’’ diyerek okumaya başladı.

Yaklaşanların. İnsan derisinden sayfaları, kanla yazılmış yazıları ve garip çizimlerle doldurulmuş bu kitabı istedikleri çok belliydi.  Kitabın sayfalarını okumaya devam ettikçe Aron tarifi zor bir acıyla kıvranmaya başlamıştı. Kitaptan saçılan karanlık ışık söndüğünde Aron dizlerinin üstünde kafasını öne eğmiş acı çekiyordu. Kafasını kaldırıp gözlerini açtığında karanlık bedenine girmiş ona hükmediyordu. Gözleri zifiri  karanlık, yüzü solgun ve nefes nefeseydi. Tam ayağa kalktığında silahlarını üzerine doğrultmuş ateş etmeye hazır tapınak elçileri çoktan gelmişti. ‘’Kitabı bize verirsen zarar görmeyeceksin’’ Diyerek seslendi elçilerin başı rahip.  

Aron yavaşça elçilere doğru döndü. onu gördüklerinde elçiler artık çok geç olduğunun farkındaydı. Karanlık ve sisli havada bir anda önlerinden kaybolmuştu. Korku bedenlerini sarmaya başlamıştı. Etrafa dağılarak gördükleri her karartıya ateş etmeye başladıkları sırada. Rahibin önünde beliren Aron elçilerin başı rahibi boğazından sanki bir tüy kaldırır gibi havaya kaldırdı. Aron rahibin gözlerine bakarak mırıldanya başladı. ‘’…………………….’’ Aronin sözleriyle rahip acı içinde bağırıyodu, Ağzından dökülmeye başlayan kanlar içinde başı sağa doğru düştü. Rahibin cansız bedenini yere fırlatan Aron. Elçilerin peşine düşmüştü. Elçiler ölümün nefesini enselerinde hissetmeye başlamışlardı. Ormanın içinde farklı yerlere dağılarak kaçan elçiler bir anda önlerine çıkan Aronin çıplak ellerinden ölümü tatmaya başladılar. Hava aydınlanmaya başladığı sırada, Aron yerde üzeri kan içinde yarıbaygın yatıyordu. Kitabın Satırlarının etkisi geçmiş normale dönmüştü. Elini yere koyarak güç aldı ve yorgun bedenini yavaşça ayağa kaldırdı. Kitap onu tamamen etkisi altına almadan güvenli eve götürmesi gerekiyordu. Etrafa saçılmış cesetlerin arasından yürüyerek yolculuğuna devam etti. (Birinci Bölüm Sonu)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Necronomicon Bölüm 3

Necronomicon Bölüm 2