Necronomicon Bölüm 2

 BÖLÜM 2 (Eski Dost)

Virane evin kapısının önüne geldiğinde yürüyecek gücü kalmamıştı. Kapıyı araladı, ve bahçeden kapıya doğru yürümeye devam etti. Gıcırdayan ahşap basamakları bir bir çıktı ve kapıyı vurdu. Bi süre bekledikten sonra kapıyı eski dostu Jack açtı, ‘’Gelebilmene sevindim, Takip ediliyormusun ?’’. Aronin konuşmaya bile gücü yoktu ve kafasını hayır dercesine hafifçe salladı. Jack ‘’ içeri gir’’ diyerek Aroni içeri çekti. Antik eşyalar, kitaplar ve parşomenlerle dolu evin zar zor ışık alan toz kaplı odasına geçtiler. ‘’Otur, biraz soluklan’’ dedi Jack ve devam etti  ‘’Anlat, Neler oldu.’’. Aron kitabı önünde duran masaya bırakarak, ‘’ elçiler kitap için geldiler, çok kalabalıklardı bi kısmını geri püskürtmeyi başarmıştık. Ama çok sürmeden daha fazla elçi etrafımızı sardı. Kitabı alıp ormana doğru kaçmaya başladım, diğerlerini yakaladılar ormanın derinliklerinde izimi kaybettirdim. Ve yanına geldim hepsi bu kadar.’’ Diyerek kitaba baktı.

O sırada evin etrafındaki hareketliliği fark etmiyorlardı. Elçiler Aronin yerini bulmuşlardı ve evin etrafını sarmaya başladılar. Kitabı alması için görevlendirilen yeni rahip yanında kitabın izini sürebilen, eski dilli okumuş ve mistik güçlere sahip hizmetkarlarından birini getirmişti. Rahipler onlara ‘’Göz’’ diyordu.

‘’Göz’’ Cebinden kolyesini çıkartarak havaya kaldırdı ve mırıldanmaya başladı ‘’……….’’

Aronin önünde masada duran kitap gözün mırıltılarıyla harekete geçmeye başlamıştı. Aron ve Jack kitabın tepkisiyle irkildiler. ‘’ Geldiler’’ Diyerek ayağa fırladı Aron. ‘’Gitmeliyiz.’’

Jack arka kapının yerini işaret ederek ‘’buradan, hadi acele etmelisin’’. Kitabı masadan alarak arkaya doğru hızlıca ilerlemeye başladıkları esnada, Elçiler kapıyı kırarak içeri girmişti. Tam çıkmak üzere olan Aron ve Jacke ateş etmeye başladılar ‘’onları oyalacağım, gitmelisin.’’  Aron arka kapıdan dışarıya çıkarak koşmaya başladı. Geri dönemezdi kitap ölen insanların kanından daha değerliydi, onu kimsenin eline geçmeden son sayfasını bulana kadar canı pahasına korumalıydı. Tüm gücüyle koşmaya devam etti. O sırada elçiler Jacki yakalmıştı. Rahip ve göz içeri girerek Jackin yanına geldiler, diz çökmüş kafasına silahlar dayanmış halde çaresiz bekleyen Jacke yaklaşarak. ‘’Kitap elimize geçtiğinde, sende hizmetkar olarak geri geleceksin. Ama şimdi ölmen gerek’’ Diyerek elindeki hançeri Jackin kalbine saplar.

Elçilerine bağırarak ‘’kitabı bana getirin’’ der. (İkinci Bölüm Sonu)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Necronomicon Bölüm 1

Necronomicon Bölüm 3